Sosyal Medya

Ekonomi

Türkiye’nin en büyük limanına ilk gemi yanaştı

Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın ilk 10 limanı arasında olan Asyaport Limanı’na ilk gemi yanaştı.



TekirdaÄŸ Barbaros’ta 300 bin metrekarelik alana kurulan ve 2.5 milyon konteynır kapasitesine sahip Türkiye’nin en büyük konteynır limanına bugün ilk konteynır gemisi geldi. Dünyanın en büyük konteynır ÅŸirketi olan MSC’ye ait olan 10 bin konteynır kapasiteli gemi Asyaport Limanı’na yanaÅŸarak ilk ithalat yükünün indirilmesi ve ardından ilk ihracat yükünün yüklenmesiyle gemi AliaÄŸa, Sines ve Le Havre limanlarına devam edecek. 
MSC ÅŸirketine ait geminin limana yanaÅŸması kapsamında tören düzenlendi. Asyaport Liman Ä°ÅŸletmesi tarafından düzenlenen törene UlaÅŸtırma Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığı MüsteÅŸar Yardımcısı Özkan Poyraz, TekirdaÄŸ Valisi Enver SalihoÄŸlu, TekirdaÄŸ BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir Albayrak, Asyaport Limanı Sahibi Ahmet Soyuer ve Asyaport Liman Ä°ÅŸletmeleri Müdürü Kadir Uzun ve çok sayıda katılımcı katıldı.

Törene katılan UlaÅŸtırma Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığı MüsteÅŸar Yardımcısı Özkan Poyraz Asyaport Limanın Türkiye için önemli bir transit liman olduÄŸunu belirterek, “Türkiye transit bir liman ülkesidir. Türkiye 9 milyonluk konteynır kapasitesine sahip bir ülke. Uzak doÄŸudan gelen büyük yük gemileri Marmara ve Ege limanlarımıza geldikten sonra bu gemilerden aktarılan yükler daha küçük gemilerle Karadenize ve Avrupa’ya ulaÅŸtırılıyor. Marmara da Asyaport çok önemli bir aktarma limanı olmuÅŸtur. Ä°ki buçuk milyon konteynır kapasitesine sahiptir. Dünyanın ikinci büyük konteynır ÅŸirketi olan MSC’nin Türkiye de bu konumu seçmiÅŸ olması Asyaport için çok önemlidir. Bugün yanaÅŸan gemide 10 bin konteynır taşıyarak bu limana gelmiÅŸ durumdadır. Türkiye Asyaport Limanı ile önemli bir transit liman kapasitesine sahip olmuÅŸ oldu” dedi.

TekirdaÄŸ Valisi Enver SalihoÄŸlu Türkiye’nin en büyük konteynır limanının TekirdaÄŸ’da olması ÅŸehre çok büyük katkılar saÄŸlayacağını ifade erek, “Asyaport Limanı TekirdaÄŸ için çok önemli bir olay. TekirdaÄŸ’ın göz bebeÄŸi bir yer olacaktır bundan sonra. Ä°limize doÄŸrudan kazandırdığı gelirler dışında istihdama da çok büyük bir katkı saÄŸlayacaktır. SaÄŸladığı istihdam her geçen yılda artacaktır. Ä°l merkezi ve ilçelerde ki, sanayi kuruluÅŸları için kolaylık saÄŸlayacak istihdamı artıracaktır. Liman ve denizcilik hareketleri bakımından da Türkiye’nin en büyük konteynır limanı olacak. Ulaşımın rahatlaması bakımından ülke için çok önemli bir hadise” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.